Pauze – of toch biologie?

27-12-2018 | 2018 - 2019

Vandaag hadden we school en hier in de Cariben betekent dat lekker zweten in de eetzaal. Gelukkig heb je dan na een paar uur zwoegen lunchpauze: een paar uur geen school zodat je kan zwemmen. Dat is nou het leukste, want wie kan er nou van zijn schoolgebouw afspringen om te gaan snorkelen? We liggen hier vrij dicht bij het strand. Er zijn veel vissen, platvissen, alen, zee-egels en een paar SaS’ers schijnen zelfs een rog gezien te hebben! Ik was goed op dreef: ik had mijn ActionCam in de aanslag en mijn snorkel op. Toen ik in het water lag, zag ik gelijk al een school gele vissen. Toen ik verder zwom kwam ik een rare kreeft tegen die er vandoor ging toen ik hem probeerde vast te leggen op mijn camera. Best jammer, want nu kan ik ook niet meer achterhalen wat voor een beest het was. Verder heb ik twee alen en een platvis (denk ik, het had ook een klein soort rog kunnen zijn) gefilmd. Na nog een paar zee-egels en vissen te hebben gezien ging ik nog een rondje suppen (sup = stand-up-paddling). Dit ging me goed af totdat Sam (iets te dicht) langskwam in de dinghy en ik van het supboard viel. Al met al een heerlijke pauze die ik thuis op school nooit zo zou kunnen ervaren!

Sjors