Ergernissen bij St. Lucia

26-12-2018 | 2018 - 2019

Ja hoor, vanochtend werd ik vroeg wakker van het geluid van het ankeren. Eerst dacht ik: ‘Ik slaap wel door’, maar ik toen besloot toch naar buiten te gaan. Ik kwam buiten en zag dat we heel dicht bij land lagen en het water heel helder was. We waren aangekomen op St. Lucia! In de middag moesten we op het middendek komen. In de afgelopen twee maanden waren er in de groep wel wat spanningen ontstaan. Ook zaten veel mensen met onderlinge ergernissen die ze niet tegenover elkaar durfden uit te spreken. In de wachtgroepen hebben we met twee volwassenen erbij een heel uitgebreid gesprek gehad over van alles en nog wat. Er zij heel veel ergernissen in de groep gedeeld, die gelukkig ook goed werden opgevangen. Twee uur later waren we ongeveer klaar en kwamen we met zijn allen weer op het middendek bij elkaar. Iedereen heeft gezegd wat hij goed en slecht vond gaan en ook nog met wat voor gevoel we dit afsluiten. De meeste mensen voelden zich opgelucht, goed en waren blij dat ze konden zeggen wat ze wilden. Zo liep de dag toch anders dan verwacht, maar dit was even nodig. We zullen zien of dit gaat werken en het nu nóg gezelliger wordt.

Silke