En toen kwamen we langs… Frankrijk?!

25-12-2018 | 2018 - 2019

Toen ik vanmorgen wakker werd was blij dat we eindelijk weer naar een nieuwe bestemming zouden gaan, want ik had nu slechte herinneringen aan Dominica vanwege onze (naar mijn mening) zware hike door de jungle 😉 Ik had vandaag een wachtdag. Omdat we vertrokken betekende dat dat alle wachtgroepen ‘s ochtends aan dek aanwezig moesten zijn voor de voorbereidingen van onze vaartocht naar St. Lucia, die waarschijnlijk maar één dag zou duren. Met de bijboot uit het water, de netten opgehangen en de zeilen gehesen was het tijd om te vertrekken naar onze tweede Caribische bestemming! Helaas was er niet zoveel wind, dus leken we eerder achteruit dan vooruit te gaan. Na een tijdje besloten we dus toch maar de motor aan te zetten. Later die dag kwamen we langs een ander eiland: Martinique. Martinique was een kolonie van Frankrijk en is nu nog steeds deel van Frankrijk en dus van de EU. Het stond al een tijdje op het programma om langs Martinique te varen, zodat iedereen zijn telefoon met zijn normale bundel voor binnen de EU kon gebruiken. Iedereen kreeg toen zijn telefoon om even goed te kunnen bellen met familie en vrienden. Zelf heb ik dat dan natuurlijk ook gedaan en dat vond ik heel erg fijn!

Selma