Toets Spaans

11-12-2018 | 2018 - 2019

Vandaag was weer een normale schooldag voor mij. Na het ontbijt hadden we onze eerste echte toets Spaans. Iedereen werd apart gezet en de docenten hadden goed opgelet of er niemand aan het spieken was. De toets bestond uit een reeks meerkeuzevragen, getallen uitschrijven en een deel vertalen. Velen vonden de toets goed te doen en hadden ook gewoon hoge cijfers. Een enkeling, onder wie ik, is niet de beste in Spaans en vond de toets ook een beetje moeizaam gaan. Voor de toets moesten we de regelmatige werkwoorden, een paar onregelmatige werkwoorden, de getallen en nog wat andere dingetjes leren. Ik had mijn best gedaan en had uiteindelijk eerst een 5,1 voor de toets. Gelukkig werden daarna mijn spelfouten niet meegeteld in het cijfer, want ik heb dyslexie. Toen had ik ineens een 5,7 voor de toets, wat op zich een voldoende is, maar ik denk wel dat ik misschien toch maar iets meer Spaans moet gaan doen. Verder was er nog iemand die de toets niet zo goed had gemaakt, maar wel een voldoende had gehaald door haar dyslexie. Er was maar één persoon die uiteindelijk toch echt een onvoldoende had gekregen. De bedoeling is dat we ons straks op eigen reis in het Spaans kunnen redden. Volgens mij komt dat uiteindelijk wel goed. Ik zal straks prima tijdens de eigen reizen een drankje in het Spaans kunnen bestellen.

Julie van N,