De rollen omgedraaid

12-12-2018 | 2018 - 2019

Ewa fakka, dat is de zin die in alle docenten hun hoofd is geprent. Affoe, fatoe, brokko gaan, lit en zo kan ik wel even door gaan. De straattaal van tegenwoordig is echt niet zo makkelijk. Daarom hadden twee leerlingen bedacht om eens de rollen om te draaien en de leraren een straattaal-SO te geven. Gisteravond begonnen alle volwassenen en Pascal in het bijzonder ijverig de woorden op het uitgedeelde blaadje te leren. Al snel liep dit uit tot een hilarische en gezellige boel. Vandaag waren niet alleen wij aan het leren, maar zagen we ook de leraren hier en daar een blik werpen op hun leerblad. Na het zeilcollege van Sam was de tijd dan toch eindelijk aangebroken. Alle leraren, de kok, de scheepsdokter, Pascal en de stuurvrouw verzameldeich om stipt zes uur in de salon om te beginnen. Zoals verwacht was het hilarisch om te lezen wat ze toch allemaal opschreven. Na het avondeten waren alle toetsen nagekeken en tot grote verbazing was er maar één onvoldoende gevallen. Hier en daar hoor je ze nu toch wel eens een straattaalwoordje gebruiken, maar als het aan mij ligt praten ze snel weer in hun eigen kenmerkende lerarentaaltje.

Kiri