120 rollen Mariakoekjes…

10-12-2018 | 2018 - 2019

Voor Sinterklaas hadden wij per wacht lootjes getrokken. Mijn wacht had de wacht van vijf tot negen en wat hadden wij een topidee! Wij kochten namelijk dertig pakken Mariakoekjes. Dat betekent vier rollen per pak, dus 120 rollen en om precies te zijn 4.200 koekjes. De vijf tot negen wacht wist van tevoren al dat ze dit zouden krijgen. Zij hadden in hun gedicht voor ons heel veel leuke grappen gemaakt:

‘Jullie denken misschien: leuk Sinterklaas een leuk gedicht, nou verwacht er maar geen!’

‘Geniet van het cadeau dat Sint je gaat geven,

Haha grapje je zult toch zelf met Mariakoekjes moeten leven.’

Hoewel ze eerst niet blij waren met 4.200 droge koekjes, zijn ze nu al bijna op en zie ik iedereen ze volop eten (en niet alleen de wacht!). Jammer genoeg kwamen we er recentelijk achter dat er in één Mariakoekje wel 25 kilocalorieën zitten. Het vult namelijk echt totaal niet, dus je denkt de hele tijd dat je toch niet echt iets binnen krijgt. Nou, dat is dus niet zo! Zo’n rol is zo op, maar dat is dan toch al snel 900 calorieën. Erg confronterend. Gelukkig zijn ze al weer bijna op, zodat we snel weer een beetje gezond kunnen doen.

Julie H.