Kappertje pakken

08-12-2018 | 2018 - 2019

Vandaag was weer een nieuwe dag midden op de Atlantische Oceaan. Het leek een gewone dag op zee te zijn. Ik begon namelijk zoals elke schooldag weer om half negen met school, maar deze ochtend hoorde ik wat geroddel. Ik hoorde zacht iets over haartjes knippen, maar ik wist er het fijne niet van. Al snel daarna zag ik een scheerapparaat voorbijflitsen. Ik dacht bij mezelf: ‘gaat er alweer iemand kaal?’ Nee deze keer werden de haartjes van de kapitein wat korter. Als je al anderhalve maand onderweg bent, heb je natuurlijk geen tijd om naar de kapper te gaan. Dan moeten de haartjes dus maar aan boord geknipt worden. Een opscheer met bakkebaarden is wat het werd, want alle lange haren aan de zijkant gingen weg. De kapitein leek ineens tien jaar jonger. Het was alsof de jonge John Travolta uit Grease over het dek liep. Nu al zin om zondag op de filmavond Grease in het voorstelrijtje te zetten… Dat sluit dan mooi aan bij alle andere musicals die we tot nu toe tijdens de filmavond hebben gekeken.

Jill