Een grote beestenboel

07-12-2018 | 2018 - 2019

Vandaag, of eigenlijk afgelopen nacht, begon het al met alle beesten. Om half één ‘s nachts liep ik over het dek, omdat we net een van de zeilen hadden weggehaald, toen er ineens iets tegen mij aan stootte. Ik schrok me dood, omdat het helemaal donker was. Ik keek om mij heen en zag een vliegende vis op het dek liggen. Er was een vliegende vis tegen mij aan gevlogen! Nadat ik had gezien dat het om een vliegende vis ging, ben ik snel naar beneden gerend om Pascal en een emmer water te halen. Toen ik terug was bleek de vis het helaas niet overleefd te hebben en ben ik weer verder gegaan met de wacht. In de middag moest ik bezig met de praktische opdracht over vissen, waar we mooi de vliegende vis voor konden gebruiken die tegen mij aan was gevlogen. Toen ik bezig was met de vliegende vis hoorde ik Sam ineens ‘schildpad!’ roepen, dus ik rende naar de reling en zag een supergrote schildpad, die vast zat in een net, langs drijven. Helaas was de schildpad niet te redden, maar het was wel bijzonder om te zien dat zeedieren dus echt zo’n last hebben van ons plastic. Helaas hebben we vandaag nog geen dolfijnen of walvissen gezien, maar die komen vast nog wel zien deze oversteek!

Jesse