De hopelijk laatste luizencontrole…

06-12-2018 | 2018 - 2019

Vandaag was de derde en hopelijk laatste luizencontrole aangebroken. Vorige keer werden er al geen luizen meer gevonden, maar als er in de tussentijd nog neten zijn uitgekomen, moeten we die er natuurlijk wel uit kammen! Ik had me aangeboden als ‘luizenkammer’. Voordat ik begon, kreeg ik natuurlijk meteen kriebels op mijn hoofd, maar dat heb ik altijd als ik aan luizen denk. Het was zeer te hopen dat niemand meer luizen had, want dan kon iedereen de haren los en hoefde niemand meer op te letten dat je niet te dicht bij sommige personen komt. Het luizenkammen begon goed en natuurlijk moesten alle volwassenen ook. Het was leuk om te doen, maar er zaten ook nadelen aan. Want je wilt niet weten wat er op sommige hoofden te vinden is… Nadat ik lang, schoon, vies, vet, krullend, stijl, dun en dik haar gehad had, kwam de uitslag: niemand had meer luizen! Dus de Thalassa is nu officieel luizenvrij verklaard! Wat ik heb gemerkt van het luizenkammen is, dat dit voor mij de laatste keer is dat ik het doe, want het is niet altijd fijn om te weten wat er allemaal op hoofden ligt. Hopelijk is het ook gewoon nooit meer nodig…

Jeroen