Oud, ouder, oudst

29-11-2018 | 2018 - 2019

Tijd voor een feestje, want er was vandaag niet zomaar iemand jarig: Sam was jarig! Iedere dag aan boord is een feestje (en volgens Sam is hij ook dagelijks jarig), maar deze dag was het nog net een beetje meer feest. Om 07:30 uur kwam ik mijn bedje uit gerold. Normaal gezien zou ik naar de eetzaal lopen en om 08:00 uur klaar zitten voor het ontbijt, zoals op een gewone schooldag. Deze keer liep ik met mijn wachtgenoten door de eetzaal heen om boven in de salon alvast aan school te beginnen. Wij hadden namelijk afgesproken dat we mee zouden eten met het ontbijt van de wacht, om 09:00 uur (maar daar wist Sam niks vanaf). Toen Sam na de vijf tot negen wacht naar beneden kwam gelopen, waar wij klaar zaten, zetten wij met z’n allen Lang zal hij leven in… VERRASSINGGGG! Samen met de andere vijf tot negen wacht gingen we lekker ontbijten. Aangezien onze wacht zo leuk is, hadden we allemaal cadeautjes gekocht. Achter alle cadeautjes zat wel een verhaal en een hoop inside jokes, waar we met z’n allen hard om hebben kunnen lachen.

Na het ontbijt werden wij door Pascal weer richting ons schoolwerk gestuurd. Tijdens de lunch was er nog een leuke verrassing. De keukendienst had namelijk hamburgers gemaakt, echt superlekker. Ze hadden zelfs een dubbele hamburger gemaakt, speciaal voor Sam… Maar Sam was onvindbaar, want die lag nog te tukken tijdens de lunch, sukkel (hij heeft uiteindelijk z’n hamburger wel gekregen hoor).

Bij het vieruurtje werd de vijf tot negen wacht nog getrakteerd op een colaatje en was er tiramisu. Dat moet een goeie verjaardag zijn geweest… Nu gaan we verder met ouderdomsgrappen maken en Sam pesten, want zo zijn 15/16-jarige pubers blijkbaar.

Cécile