De ingevlochten anti-luisjes

28-11-2018 | 2018 - 2019

Dat er luizen aan boord zijn, is ondertussen wel duidelijk. Maar nu komt het dilemma: hoe draag je je haar?! Het moet vast. Dus los, in een staart of met een knipje is al uitgesloten. Een knotje dan maar? Nou, na twee dagen ben je daar ook helemaal klaar mee, dus dan is er maar één oplossing over: INVLECHTEN! Toevallig vind ik dat wel een hele leuke bezigheid, al helemaal als ik daardoor school kan ontwijken (wat ik natuurlijk nooit zou doen, ahum…). De vlechtjesrage begon gisteren al, maar vandaag sloeg het door. Ik heb de hele dag met dik, dun, vettig, lang, kort, stijl en krullend haar in mijn handen gestaan.

Toen eindelijk iedereen die vlechtjes wilde, was gedaan, kwam er een luizencontrole, dus kon ik weer lekker opnieuw beginnen. Ik en een ander meisje hebben hele wachtrijen afgewerkt. De een wilde een vissengraat-invlecht, de ander een opvlecht en weer een ander een invlecht. De populairste vlecht was de twee opgevlochten vlechtjes. Nu lijken we allemaal weer schoolmeisjes van twaalf, maar de luizen maken geen kans meer om over te lopen.

Annerijn