Lichtgevende algen en meer

27-11-2018 | 2018 - 2019

Vannacht had ik wacht. Aan het begin van de wacht was Martijn ons nieuwsgierig aan het maken, omdat hij een heel leuk klusje had met touwtjes knopen. Hij praatte er zo overdreven vrolijk over dat je al begon te twijfelen of het écht wel zo een leuk klusje was als hij zei. Eerst stond ik een tijdje op wacht en was ik aan het genieten van de lichtgevende algen in het water. Je ziet dan kleine, groenachtige puntjes in het water. Dat ziet er best wel leuk uit! Daarna mocht ik dat ‘leuke’ klusje gaan doen. Ik hoeverre je het leuk kon vinden dan… Het ‘leuke’ klusje was namelijk touwtjes knopen aan een ander touw vast. Zo maak je namelijk een anti-schavielborstel (of zoals Lucie het noemt een ‘dead cat’), waarmee je kunt voorkomen dat de lijnen slijten als ze langs elkaar schuren.

Daarna moesten we ook nog even onze vaste klusjes doen, namelijk toiletten schoonmaken. Ook niet echt leuk… Toen dat gedaan was heb ik nog een tijd gestuurd. Dat ging best goed! Ik ben niet meer dan 15 graden uit koers geweest! Toen was mijn wacht jammer genoeg alweer voorbij en was het tijd om mijn bed in te kruipen.

Andrea