Snijden met Pascal

30-11-2018 | 2018 - 2019

We waren naar het water aan het kijken, toen er iemand zei: “Hee daar drijft een vis”. Alex liep toevallig langs toen er iemand riep dat er een vis dreef. Hij pakte het veel te kleine netje en rende naar de bijboot en sprong er in. Toen ging hij in volle vaart op die vis af en viste hem zo uit het water. Alex had hem op dek gegooid en gelijk kwam iedereen kijken. Toen kwam Pascal met zijn boek over vissen en bleek het een gestippelde egelvis te zijn. Er waren ook net mensen vliegende vissen aan het ontleden, dus kreeg Pascal het idee om die gestippelde egelvis ook te ontleden. Daar stond Pascal dan met blauwe handschoentjes aan, ontleedsetje uitgespreid en vijftien leerlingen om hem heen. Hij sneed de vis open en legde de organen bloot. Hierbij sneed hij de darmen open en er kwam een hele vieze stinklucht vrij precies toen het vieruurtje kwam, dus had opeens niemand meer trek. Na het vieruurtje sneed hij de lever open en er kwam een wormenfamilie tevoorschijn. Daarna hebben we de vis verder ontleed en bleken er ook nog wormen in de hersenen te zitten. De doodsoorzaak was gevonden!

Cai