Leraren in de keuken?

25-11-2018 | 2018 - 2019

Kun je je het al voorstellen? Hoe dan? Ik was gisteravond de keuken aan het schoonmaken en opeens zag ik twee rare verschijningen in de keuken lopen. Ik draaide mij om en zag daar Jacob en Karlijn die voorbereidingen troffen voor iets, maar ik wist niet wat. Ik vroeg ze heel geheimzinnig wat ze aan het doen waren, maar ze antwoordden heel geheimzinnig: ‘niks hoor!’ Ik ging toen naar boven om mijn SaS-story te schrijven. Op een gegeven moment rook ik iets. Het was niet de afvoer. Het was ook niet de vuilwatertank. Ik rook pannenkoeken! Heerlijk, dat had ik lang niet meer gehad! Ik had al zo’n vermoeden, want er zou de volgende dag een jarige zijn. Die lekkere geur ging door het hele schip heen, dus ook door mijn kamer. Ik heb een van de beste nachten op het schip gehad. ’s Ochtends werd ik heel vredig wakker: we mochten uitslapen en er was een pannenkoekengeur. Ik ging aan tafel zitten en er kwam een hele grote bak met reuzepannenkoeken aan. Er liep een waterval uit m’n mond. Ik had nog nooit zo iets moois gezien. Tegelijkertijd werd er ‘Lang zal ze leven’ gezongen voor de jarige. Dus het was vandaag een superfeestelijk ontbijt! Toch maar vaker doen, die leraren in de keuken.

Willem