Ondersteboven!

24-11-2018 | 2018 - 2019

Het was dan eindelijk weer zover. We zijn rond half twaalf vertrokken uit Tenerife. De wind was goed en de zee rustig. We konden dus lekker gaan zeilen. Na een paar uur op de motor gevaren te hebben, konden we de razeilen, kluivers en het grootmarsstagzeil zetten. De eerste zeilen gingen allemaal prima met wat hulp van de kapitein, maar bij het grootmarsstagzeil was er iets geks aan de hand. We wilden het zeil gaan hijsen, maar toen riep stuurvrouw Lucie ‘the sail is upside down!’. Een aantal SaS’ers was er in de middag mee bezig geweest, maar dat was niet helemaal goed gegaan. Het zeil zat ondersteboven gemonteerd. Dat was heel even hilarisch, zo’n zeil dat ondersteboven zit, maar er ontstond ook wat onenigheid over wiens fout het was: dat van de bemanning of van de SaS’ers. Ik weet het niet…

Het zeil moest er dus weer af, maar dat moest misschien toch al. Het zeil lijkt namelijk ook iets te klein te zijn voor de plek waar het nu hangt. Hoe dan ook mogen de SaS’ers weer aan het werk!

Thomas