Spanjaarden op het schip

22-11-2018 | 2018 - 2019

Vandaag kwamen de Spanjaarden bij ons op bezoek. ’s Ochtends hadden we school en alleen de keukendienst was al hard aan het werk. Na de lunch kwamen om 14:00 uur de Spanjaarden, met wie we Santa Cruz in gingen. We hebben heerlijk gegeten en moesten om 15:30 uur terug zijn om de laatste dingen klaar te zetten, want om 16:00 uur kwamen ze en gingen we Hollandse spelletjes doen: spijkerpoepen, touwtrekken, koekhappen, eierlopen en touwtje springen. Dit vonden ze supergaaf. Verder hebben we ze nog in de mast laten klimmen en een rondleiding gegeven. Dat vonden ze ook superleuk. Daarna hebben we gegeten en nog wat gekletst. Dat was supergezellig, alleen moest ook gangway-wacht gehouden worden. Aan het eind was het water zo erg gezakt doordat het eb werd, dat de gangway naar het bovendek moest en de wacht dus ook. Dat was wat minder, maar gelukkig moest dit met z’n tweeën en was het dan toch nog gezellig.

Later op de avond was het feest met alle SaS’ers: nog steeds supergezellig met lekker eten, met dank aan de feestcommissie. Vervolgens kwam nog het opruimen, maar dat was supersnel geregeld, dus al met al een top dag.

Suzanna