Camino

09-11-2018 | 2018 - 2019

Vandaag gingen wij naar Santiago de Compostella. We moesten supervroeg wakker worden en stonden al om 07:15 uur op de kade. De sfeer zat er al goed in, maar toch was er iets waar iedereen tegenop zag. We moesten namelijk eerst zes kilometer in de regen naar het treinstation lopen… De trein was lekker warm en toen we eindelijk na weer een stuk in de regen te hebben gelopen bij de kathedraal aangekomen waren, waren we allemaal al doorweekt. We kregen een opdracht en gingen meteen aan de slag. Iedereen was foto’s aan het maken en we waren druk aan het uitzoeken waarom mensen een camino (bedevaartstocht) naar Santiago de Compostella zouden maken. We hebben ook mensen geïnterviewd. Samen met mijn groepje interviewden wij iemand die net zijn camino er op had zitten. Hij was Engels en dat was fijn, want we hadden ons al voorbereid om in ons gebrekkige Spaans vragen te stellen, maar in het Engels zouden wij ook de antwoorden kunnen verstaan. Hij vertelde dat hij in Frankrijk was begonnen en dat hij het een hele heftige reis had gevonden. Toen wij vonden dat we genoeg informatie hadden, hadden we vrije tijd. Natuurlijk was onze eerste stop de Burger King. We hadden op de heenweg al een bordje gezien dat het drie minuten lopen was, maar we deden er toch ruim een kwartier over. We zijn niet de hele tijd daar blijven zitten en hebben ook nog wat rondgelopen, maar daardoor waren we wel compleet nat toen we eindelijk in de trein zaten. Toen we bijna opgedroogd waren, moesten we weer de zes kilometer naar het schip lopen. Daar stonden gelukkig heerlijke tapas voor ons klaar (gemaakt door onze kok Nadine), waar we na een hele dag lopen en natregenen natuurlijk dubbel van hebben genoten!

Liselotte