Keukendienst

08-11-2018 | 2018 - 2019

Ik lag nog enorm lekker te dromen, toen ik wakker werd gemaakt door onze kok. Ik had namelijk keukendienst. We moesten vroeg opstaan, rond een uur of 07:00. Als ontbijt hebben we rijstepap gemaakt, maar de rijst wilde maar niet gaar worden, dus aten we iets te laat. We hadden de dag ervoor al een heel plan gemaakt van wat we gingen doen, dus liep de rest best wel soepel. We zouden zo snel mogelijk het elfuurtje, de lunch en het vieruurtje maken, zodat we na de lunch boodschappen konden doen voor het avondeten: paella. Ik had er heel veel zin in, omdat we ├ęcht lekkere dingen gingen maken. Als elfuurtje maakten we een tapenade van olijven. Ook maakten we de baba ganoush die we tijdens de lunch aten met brood. Voor het vieruurtje maakten we poffertcake. Dat is een soort cake van een bepaald soort meel. Dit was vorige jaar heel erg populair, dus wilden wij het ook wel proberen te maken. Het was inderdaad heel erg lekker en ik begreep ook zeker waarom het vorige jaar zo populair was. De keukendienst liep eveneens heel lekker. Iedereen had zijn/haar taakje en zo liepen we elkaar niet in de weg en kregen we alles op tijd af. Ik vind keukendienst leuk, maar wel ook heel vermoeiend, dus ging ik lekker vroeg mijn nest in.

Laura