Werk aan de winkel

10-11-2018 | 2018 - 2019

Een normale SaS-dag vandaag, nou ja, we hadden de grote schoonmaak om met een schoon schip te vertrekken uit A Coruña. Hierdoor hadden we maar een halve dag school, yes! Ik moest na school samen met een andere SaS’er de gangen en de hutten stofzuigen. Dat ging niet zo goed, want we moesten na de controle alles weer opnieuw doen. Wat waren wij vrolijk, niet dus… Hierna mochten twee anderen en ik even van boord om brood te kopen voor morgen. Lekker hoor, even weg van de drukte. Tenminste, dat dacht ik. Het was mooi weer in tegenstelling tot gisteren toen we naar Santiago de Compostella gingen. Het was ook supergezellig en druk tijdens het winkelen, want er was een voetbalwedstrijd aan de gang. Dacht ik van de drukte weg te zijn, kom ik superveel zingende voetbalfans tegen. We kochten zeven stokbroden, drie ronde broden en één lang bruin brood. Dit alles was alleen voor morgen, maar ja, dan krijgen we ook een luxe ontbijt met ei en spek. Toch wel moeilijk om door de supermarkt te lopen met al dat uitgestalde lekkers dat we niet kunnen kopen of eten. Ik heb zoveel zin in snoep de laatste dagen… Wat heb ik een zin om morgen te gaan vertrekken, lekker op zee zonder land te zien. Zo cool! Wel jammer van de zeeziekte, maar daar kom ik wel overheen.

Luka