Eerste echte dag op zee…

01-11-2018 | 2018 - 2019

Vandaag begon voor de meeste mensen aan boord niet helemaal geweldig. Veel mensen waren zeeziek en voelden zich niet zo lekker. Gelukkig had ik hier zelf niet al te veel last van. Naast de zeeziekte hadden de meeste mensen niet goed geslapen omdat het schip best veel beweegt en omdat we zo schuin gingen, hing er ook nog een verschrikkelijke rioollucht. Hierdoor begon ik me wel een beetje ziek te voelen! Gelukkig waren er ook leuke dingen: er was een lekkere wind, het was niet al te koud en zelfs zijn de eerste dolfijnen al gespot. Dit was in mijn wacht, maar omdat ik aan het sturen was, heb ik deze helaas gemist! In de avond kregen steeds minder mensen last van de zeeziekte en werd de rioollucht ook minder. Dit maakte iedereen al weer wat vrolijker. Helaas nam de wind ook af, dus moesten we op de motor gaan varen. Hierdoor had de wacht niet heel veel meer te doen behalve op de uitkijk staan. Ook heb ik Engeland en Frankrijk gezien. Omdat er veel wind wordt verwacht, zullen we misschien een tussenstop moeten maken in Frankrijk, maar dat is nog niet zeker. Naast de wachten en de zeeziekte is het gelukkig wel gezellig hier aan boord en hebben we allemaal zin in onze eerste echte bestemming: Tenerife!

Jesse