Het vertrek 2.0

31-10-2018 | 2018 - 2019

31-10-18 was de dag van het echte vertrek. Monique was ook langsgekomen met appeltaart en om ons uit te zwaaien. Nadat de watertank gevuld was, voeren we de haven van IJmuiden uit. Nog voordat we de zee opvoeren was er al flinke deining. Meteen alle zeilen erbij en gaan! Het was heerlijk weer, dus dat was mooi. Iedereen was aan het genieten van de prachtige vertrekdag! De wacht en het echte zeeleven zijn begonnen! Na een tijdje kwam er steeds meer wind en dus ook golven. Dat betekende dat de zeeziekte zijn slag begon te slaan bij sommigen: mensen over de reling en de magen leeg. Zelf had ik het ook flink te pakken. Volgens mij heb ik zo’n twintig keer over de reling gehangen, maar ja, dat hoort erbij. Hopelijk duurt het niet zo lang en kan iedereen weer volop genieten! Maar wat we eigenlijk niet moeten vergeten is dat we beter weer voor het echte vertrek eigenlijk niet konden wensen. Heerlijke wind en een prachtig zonnetje. Wat wil je nog meer?

Jeroen