Omnomnom koeientong

29-10-2018 | 2018 - 2019

Aangezien we nog steeds in IJmuiden liggen, is er niet echt heel veel beweging geweest. Het is een beetje teleurstellend, maar dit zijn de onverwachte dingen tijdens School at Sea. Daar moeten we maar aan wennen. Ondanks de anticlimax van vrijdag zit de sfeer er goed in. We zijn alvast begonnen met school en sailtraining. Het valt me op dat school ondanks de grote verantwoordelijkheid ontzettend goed loopt. Het geeft een voldaan gevoel om te zien hoe veel er op een dag gedaan kan worden, beter dan dat je op school maar voor de helft productief bent. Anyway, vandaag kon het schip gemaakt worden. Vanochtend zijn we versleept naar een plek waar de keerkoppeling gerepareerd kan worden. Dat was voor iedereen nogal een onverwacht moment, omdat we tijdens het ontbijt ineens begonnen te bewegen. Helaas duurt het nog even voordat we kunnen vertrekken, omdat er nog materiaal is dat moet uitharden. Verder gaat het allemaal z’n gangetje: we maken schoolwerk, we bakken brood, we krijgen sailtraining en we eten koeientong. Kortom het was vandaag een koude, maar geslaagde dag.

Jaïr