De eerste schooldag

28-10-2018 | 2018 - 2019

Vandaag was mijn allereerste schooldag van SaS. Wat een verschil met thuis! We mochten een uurtje langer slapen en we hadden ontbijt om 09:00 uur. Dat duurde tot 09:25 uur, waarna school om 09:30 uur begon. Ik hoefde maar een paar meter te lopen en kon op een bank neerploffen om aan school te beginnen. De schooloutfits verschillen ook met die van thuis: ik zit hier de hele dag in mijn joggingbroek met een dekentje op schoot, echt top. Voordat ik aan mijn schoolwerk begon moest ik een planning maken, zodat er een duidelijk overzicht is van welk schoolwerk je wanneer moet doen. Ik begon mijn eerste schooldag met wiskunde, natuurkunde en Nederlands. Vandaag was ook de eerste les Spaans. Ik heb geen Spaans op school, maar het lijkt me een leuke taal. Ik vind het echt leuk dat we dat hier leren. Het is verder superchill om hier aan boord aan school te werken, omdat er altijd docenten om je heen zijn die je elk moment van de dag kunnen helpen. Ik werk hier veel efficiënter, maar ik ben wel benieuwd hoe dat straks gaat als het hele schip gaat bewegen en we allemaal zeeziek worden…

Inge