School at IJmuiden

27-10-2018 | 2018 - 2019

Na de anticlimax van het ‘vertrek’ vullen we deze dagen met sailtraining, kookles, Spaans en school. Eigenlijk is het helemaal niet zo erg dat we nog niet weg zijn. Iedereen krijgt ruimschoots de gelegenheid om de basis van de zeilen en lijnen tot zich te nemen vóórdat we daadwerkelijk vertrekken. In de hectische tijd van de week in Amsterdam was dat er nog niet van gekomen, dus het is mooi dat dit alsnog kan. Ook wat betreft het schoolwerk kan iedereen al wennen. Ook voor ons is het anders om overdag onze rol als docent in te vullen. De afgelopen week voelde een beetje als vakantie, maar nu is het werk weer begonnen. Moeiteloos gaan we van het ene naar het andere vak: wiskunde, natuurkunde, scheikunde en Engels, maar ook Duits en Latijn, passeren de revue. Zelf vind ik dat het leukste aspect aan de schooldag: ik ben eens met andere vakken bezig dan alleen scheikunde. Hoewel ik blij ben met de nuttige draai die we aan deze extra tijd geven, zou ik direct opgeven als we dan meteen konden vertrekken. Hopelijk steken er geen verdere problemen de kop op en wordt School at IJmuiden weer School at Sea.

Sander (docent)