En toen vertrokken we! Nou ja, een soort van dan…

26-10-2018 | 2018 - 2019

We zaten aan het ontbijt en iedereen had zich mentaal voorbereid om ’s middags over de reling te gaan hangen. Veel mensen gooiden wat zeeziektepillen achterover, in de hoop straks iets minder te gaan barfen. Wij waren klaar voor het vertrek! En toen kwam Sam… Motorproblemen. NOOOOOOOOO! We liggen dus nog een paar dagen in IJmuiden. Desalniettemin zat de sfeer er nog goed in. Dit was namelijk de dag dat alles echt zou beginnen! Rond 10:00 uur kwamen de mensen aan die een stukje mochten meevaren. Voor mij was mijn moeder er. Ik heb haar het hele schip nog eens laten zien. In IJmuiden aangekomen stond de hele kade vol met mensen die het verschrikkelijke weer trotseerden. De SaS’ers verspreidden zich over de kade voor een laatste momentje met hun vrienden en familie. Tegen de tijd dat we weer het schip op gingen moesten veel mensen een traantje wegpinken; ook ik hield het niet droog. Toen we na de laatste knuffels eindelijk allemaal weer op dek stonden, vertrokken we richting de sluis: het moment waar we allemaal naar uit hebben gekeken! Eenmaal de sluis door gingen we linksaf de haven in, dat was toch wel jammer. Toch bleef het wel gezellig aan boord, het was namelijk tijd voor de eerste filmavond! Toen we ’s avonds gezellig met zijn allen op de banken in de salon lagen, met een drankje en wat popcorn erbij, genoot ik echt voluit. Deze gezelligheid is een van de geweldige dingen aan boord van de Thalassa. Wij houden het hier wel uit!

Elzelien