Nog een vulkaan…

28-03-2018 | 2017 - 2018

De laatste vulkaan die we gingen bezoeken tijdens SaS. ‘Iedereen opschieten nu, de bussen staan al te wachten’. Ik zat nog rustig af te wassen terwijl iedereen langs kwam rennen en naar zijn spullen zocht. Ik wist dat ik alleen snel mijn jas moest pakken en dat ik toen kon gaan, dus toen ik bijna niemand meer zag rennen dacht ik dat het ook maar eens tijd was om te gaan. Ik was nog niet eens de laatste op de kade. De excursie was georganiseerd door de ouders van Mariana en Miriam. Na een half uur rijden naar de andere kant van het eiland kwamen we in een keer in een gebied met alleen maar vulkanische as en bijna geen planten. We begonnen met een 3D-film te kijken in een museum en daarna gaf een gids ons een tour door het museum die ging over een ‘submarine vulcano’ die ervoor had gezorgd dat er een stuk land bij was gekomen. En die had een vuurtoren helemaal onder de as bedekt. Op het einde van de tour maakten we een groepsfoto en kregen we de mogelijkheid om in de vuurtoren omhoog te gaan. Als afsluiter hadden de ouders van Mariana voor een lekker vieruurtje gezorgd.

Max