Opgelicht

19-02-2018 | 2017 - 2018

Vandaag was de laatste dag van eigenreis Cuba, en we wilden op een speciale manier terug komen. Iedereen zou komen lopen naar de steiger, maar wij hadden twee paardentaxi’s geregeld. Het was in totaal 30 CUC, en we hadden, stom genoeg, vooraf betaald. We hadden gevraagd of de chauffeur ons naar de haven wou brengen, maar toen ging hij niet over de hoofdweg maar over een zijweg evenwijdig aan de hoofdweg. Die weg was super hobbelig en we gingen daarom ook extreem langzaam. Het dus al zeker dat we iets te laat zouden komen, maar goed, een paar minuten later zou niet zo erg zijn. Toen stopte de man opeens met rijden, en zei hij dat we er waren. We keken om ons heen, en het was een vervallen woonwijk. Geen zee, boten, niks. Maar die man hield voet bij stuk dat dit écht de haven was. Uiteindelijk kregen we uit hem dat het één minuut lopen was, en dat de wagen daar niet kon komen. We dachten ‘Nou ja, laat maar, we lopen dat stukje dan wel’. We kwamen dus niet op een fancy manier aan, maar gewoon lopend… Maar het wordt nog erger: Het was ruim tien minuten lopen, en onderweg werden we gewoon ingehaald door paard en wagens. Dus het was allemaal onzin, en we waren twintig minuten te laat. Toch was het wel een grappige ervaring, en ik heb geleerd dat je niet vooraf moet betalen.

Lara