Lekker goedkoop

20-01-2018 | 2017 - 2018

Na een bakje heerlijke papa-pap (havermout van Sam) werden we als groepje aan land gezet in Portobelo. Vandaag was de eerste dag van onze eigen reis in Panama. Ik zat in het groepje met Gijs, Jasmijn, Kiki, Lara, Mariana, Max en met onze begeleider Hanne. We zochten meteen naar het busstation om zo snel mogelijk van Portobelo naar Panama City te komen. In de hobbelende lokale bus hoorden we Nederlandse rapmuziek op de radio, dat was echt heel raar. Eenmaal aangekomen in Panama City gingen we al snel op zoek naar een slaapplaats. Het was rond twee uur toen Gijs, Mariana en ik in een heel chique hotel naar binnen liepen. Na lang overleg met de eigenaar konden we daar een lege kamer krijgen voor 45 dollar. We moesten dan onze matjes en slaapzakken gebruiken, maar toch, 45 dollar is echt niet veel. We waren hierdoor allemaal in een goede mood wat voorgezet werd toen we ’s avonds weer eens flink geholpen werden. De mevrouw van een klein Chinees restaurantje wilde ons graag helpen, we kregen toen voor 20 dollar met acht personen eten. We hebben heerlijk gegeten waarna we met een volle buik lekker in onze koele hotelkamer konden gaan slapen, welterusten.

Merijn