Culinaire hoogstandjes

16-01-2018 | 2017 - 2018

Tijdens de survival heb ik veel meer nieuwe dingen geproefd dan normaal in een jaar. Bijvoorbeeld schildpad, kreeftenhersenen, haai en octopushersenen. Heerlijk. Helaas waren de zee-egels niet eetbaar, daar had ik me erg op verheugd. Maar dat komt nog wel denk ik. In het begin was ik nog een beetje mieperig, en ging ik naar Jelle met een stukje octopus-hersen om te vragen of hij héél zeker wist dat dat ook door de rijst heen moest. Als antwoord stak hij dat stukje in z’n mond en zei ‘Zo proef je dat’. Ik moet zeggen, die methode bevalt me wel, een stuk minder gezeur. Daarna had ik ook een stukje geproefd, en het was wel een soort van te eten. Qua eten, met name vlees en vis, ben ik een stuk makkelijker geworden vergeleken met thuis. Als ik nu een stuk vet aan mijn vlees voel zitten slik ik het gewoon zo snel mogelijk door. Maar op zich was ik al best makkelijk met het eten van onbekende dingen, ik vind het zelfs heel leuk.

Lara