Van hard werken naar dansen in de regen

14-01-2018 | 2017 - 2018

Van 3 tot 5 ’s nachts had ik ankerwacht. Dit vond ik best zwaar, maar het puzzelboekje in de stuurhut is echt mijn beste vriend op zulk soort momenten. Ook Disney-muziek hielp. Toen het 5 uur was ben ik weer in mijn hangmat gaan liggen. Er hing een kleine sikkel in de lucht, die erg mooi over het water scheen. Om 7 uur werd ik wakker met de zon op mijn gezicht en de zee om me heen. Buiten slapen is echt heerlijk, al was ik wel heel erg moe.

Eenmaal begonnen aan school wilde ik hard gaan leren voor mijn toetsen totdat Paul naar mij toe kwam om te vragen of ik wilde helpen in de machinekamer. Mijn antwoord op die vraag is vrijwel altijd ja. Ik heb dan ook tot de lunch (vanaf 9 uur) in de machinekamer gewerkt en geverfd.

Na het werken ging ik heerlijk zwemmen, waar ik erg van genoot. Ook gingen we naar het eilandje hier in de buurt. Het begon heel hard te regenen en toen heb ik heerlijk in de regen staan dansen. Als enige, de rest stond onder het afdakje te schuilen. Het was heerlijk verkoelend, een goed verdiende douche na zo’n dag werken.

Heerlijk genieten zo, hard werken en toch tot rust komen op de San Blas.

Jasmijn