Een echte Pirate of the Caribbean

08-01-2018 | 2017 - 2018

Vandaag lijkt misschien niet zo een bijzondere dag, maar zeker niet eentje om zomaar te vergeten. Ik doe gewoon mijn ding. Wachten en schooldagen wisselen elkaar af en zo af en toe krijg je een camera in je gezicht gedrukt (het verrassingsfilmpje dat voor de ouders wordt gemaakt). De dag begon voor mij al om vijf uur ’s ochtends met wacht. Ik kwam voor het eerst na tijden echt makkelijk mijn bed uit en alles ging eigenlijk heel erg soepel. Ik vond twee sokken, weliswaar niet dezelfde kleur, maar twee hele sokken, zonder mijn halve kamer overhoop te halen is toch wel een geluksmomentje. Toen ik bij mijn wacht aankwam was al vrij snel besloten dat ik wachtleider ben. Dat houdt in dat je leiding neemt over alle taken van de wacht. Na een paar zeiltjes hijsen, het logboek invullen en de watermaker checken was het alweer tijd om de volgende wacht wakker te maken. Stukje bij beetje kwamen er wat vermoeide kopjes het bovendek op hobbelen. GIJPEN!! Alle zijlen naar de andere kant van het schip zonder er ook maar eentje te laten klapperen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Ik stond aan het roer en met de wind in mijn haren en de weerspiegeling van de kunstige wolken in het water voelde ik me net captain Jack Sparrow. Ik mocht keihard aan het roer draaien en de zon verschoof van de rechterkant van de mast naar de linkerkant van de mast. Ik ben een echte pirate of the Caribbean, afgezien van dat piratengedeelte dan dat is nog een klein verbeterpuntje.

Fien D