Geen zeilen vangen nog steeds wind

04-01-2018 | 2017 - 2018

Toen ik boven op de brug aankwam voor mijn avondwacht van negen tot een, hadden we een windje van 3-4 bft. In onze rug. De wacht begon gelijk met de order van Sam dat alle zeilen weg moesten, omdat we anders te snel bij Curaçao zouden aankomen. Uiteindelijk hadden we alleen de bovenmars en de ondermars en we gingen nog steeds 6 knopen. Dat zou betekenen dat we een paar uur te vroeg bij Curaçao aan zouden komen, waardoor we daar voor de haven moesten wachten. Daarom besloten we om ook maar de bovenmars en de ondermars weg te halen. Toen we even later naar de snelheid keken: nog steeds 4 knopen! Blijkbaar vangen de ra’s genoeg wind en zorgt dat samen met de stroming ervoor dat we nog sneller gaan dan soms tijdens het zeilen (met alle zeilen gezet). Uiteindelijk werd het wel een saaie wacht zo, zonder zeilen een beetje dobberen op de stroming. Gelukkig konden we nog genieten van de prachtige sterren en de lichten van Curaçao in de verte.

Dirk