Going home

25-12-2017 | 2019 - 2020

We werden vanochtend allemaal wakker in onze hangmat rond een uurtje of zeven. Zoals gewoonlijk regende het keihard hier in de jungle, maar daar waren we ondertussen wel aan gewend. Het dak was de vorige dag gerepareerd. We hadden lekker brood met pindakaas en jam (ze gooien daar in al hun eten gember). Ook hadden de Rasta’s lekker havermoutpap gemaakt. We kregen ook cacaothee (in Nederland gewoon chocolademelk met water in plaats van melk). Zelf was ik nog even snel gaan zwemmen en had ik de afwas van het ontbijt schoongemaakt in de rivier. We ruimden onze hangmatten op, klaar om te vertrekken. Het vertrek was een beetje dubbel, want we vonden het allemaal heel leuk hier met al die aardige mensen, en het voelde eigenlijk meer als een korte vakantie dan een expeditie. Aan de andere kant had iedereen ook zin om naar huis te gaan (met huis bedoel ik natuurlijk gewoon de Thalassa). We gingen in busjes en het was prachtig je zag het enorme rif in het water, en de prachtige omgevingen. We stopten even voor een drankje en reden daarna weer door. Toen we aan boord kwamen moesten we alle tassen controleren op diertjes en ons klaarmaken voor kerst. Een groepje van vijf had heerlijk gekookt met gerookt vlees en als toetje verse brownie. Iedereen had zich helemaal netjes aangekleed, de meisjes over het algemeen in jurk en de jongens in polo of overhemd met nette lange broek. Het was supergezellig. En als afsluiting kregen we onze kerstdoos met allemaal leuke cadeautjes van thuis.

Stijn