Het zit niet altijd mee voor een “PA”

19-12-2017 | 2017 - 2018

Biep… biep… bieeep… biep. Het alarm gaat af maar niemand verroert een vin. Na een tijdje sprinten de eersten naar buiten om te kijken wat er aan de hand is. Iedereen is net wakker en staat maar een beetje op het middendek. Na wat aansporing doen we allemaal een zwemvest aan en na een speech van Sam kondigt hij aan dat de scheepsovername officieel is begonnen. Kapitein Foeken mag meteen beginnen met alle zeilen zetten. Iedereen begint meteen met zijn baan. De stuurman krijgt opdrachten van de kapitein en als er een zeil wordt gezet, heeft de bootsman ook wat te doen. De redactie van de krant begint meteen met interviews en verslagen over de dag. Robin maakt de mooiste foto’s van de bemanning en de artsen krijgen privélessen van Olga en leren veel verschillende dingen. En wat doe ik? Ik kijk met Pascal musicals en breng hem af en toe een kopje koffie. Terwijl iedereen met en op het schip bezig is, zit ik beneden in het donkere hutje van Pascal naar Olivier (een spin: Nephila Senegalensis) te kijken die bezig is een krekel uit te zuigen. Ik kan dus zeggen dat ik een best lekker luxe leventje leid hier op de Thalassa.

Minke W