Stressen voor Frans

13-12-2017 | 2017 - 2018

Gister was een lange dag, maar met een super goed begin! Ik was namelijk al een poosje aan het stressen voor mijn toets Frans, ondanks dat het maar een voortgangstoets van één hoofdstuk was. Dit komt omdat onvoldoendes voor Frans thuis niet bijzonder zeldzaam waren… Ik had alle woordjes in mijn hoofd gestampt en alle zinnetjes geleerd. Maar ja, dan de grammatica, beetje jammer als je het grootste deel van de stof van afgelopen 3 jaar vergeten bent. Maar daar heb ik toen veel mee geoefend en Bonne heeft het me goed uitgelegd. Uiteindelijk ben ik maar de toets gaan maken, omdat ik het leren helemaal zat was, omdat ik er dus al super lang mee bezig was. Wat bleek: de toets was super makkelijk! Bij de grammatica had ik véél meer geleerd dan ik moest, ik hoefde het niet eens zelf van Nederlands naar Frans te vertalen maar alleen de goede vorm op te schrijven. Hopelijk heb ik nu een heel hoog cijfer, zodat mijn gemiddelde een beetje mooi wordt. Na die toets kon mijn dag niet meer stuk, zelfs niet door de grote schoonmaak.

Lara