Visvangst zonder moeite

11-12-2017 | 2017 - 2018

Vandaag begon de wacht om 9 uur. Het was erg lekker weer en de wind waaide zo hard dat we uiteindelijk 10,9 knopen aan het varen waren. Dat is iets wat deze reis nog niet vaak is gebeurd! Na deze mijlpaal werd het wc schrobben, pennen en houtblokken schuren en verven, de mast in en de dode kat afmaken. Een dode kat is een soort pluizig stuk touw dat je aan de verstaging vastzet zodat de zeilen niet beschadigen wanneer ze bewegen. Maak je maar geen zorgen, we vermoorden hier aan boord geen dieren.

Ook hebben we een mahi mahi gevangen. Hij was erg bijzonder vanwege het feit dat hij eerst niet dood wilde gaan, zijn kleuren eerst verloor en helemaal wit met blauw werd, toen weer terug naar zijn originele kleuren veranderde, wit werd en toen al zijn kleur verloor. Zelfs zijn ogen kleurden steeds van blauw en wit naar geelgroen. Het was een erg mooi gezicht.

Verder was er behoorlijke sensatie op het dek ’s middags. Omdat we zo hard varen, maar ook zo schuin kwam namelijk een behoorlijke slok zee aan boord. Over het dek bewogen dan ook enkele vliegende vissen, grote golven, en bekertjes.

Het was een goede dag met veel sensatie, we hoefden in ieder geval niet te vissen naar meer.

Jasmijn