Sinterklaas

06-12-2017 | 2017 - 2018

Op 6 december kwam Sinterklaas aan op de Thalassa. Om ongeveer 4 uur ’s middags hoorden we ineens de stem van Sam door de speaker. We moesten ons voorbereiden op de komst van de Sint. Ineens kwamen er overal surprises vandaan. Iedereen heeft zijn surprise en zijn gedicht op de tafel op het middendek gelegd, en toen zijn we met z’n allen Sinterklaasliedjes gaan zingen. Nou, ik kan je verzekeren, er is geen liedje overgeslagen. Uiteindelijk kwamen ze dan, Sam, verkleed als Sinterklaas en Pascal verkleed als zijn ‘emancipatie’ piet. Sam had een staf, mijter en gewaad, en Pascal had een roze pietenpak aan. Het was echt verschrikkelijk grappig om ze zo te zien en iedereen moest heel hard lachen. Daarna sprong Sinterklaas soepeltjes via de braslijnen naar beneden. Toen hij op zijn stoel zat werden er een aantal mensen naar voren geroepen omdat de Sint nog even een hartig woordje met ze wilden spreken, ook dit was ontzettend grappig. Het bleek dat we geen pepernoten hadden omdat niemand wist waar de grote zak pepernoten lag, maar toen bleek dat een van de docenten nog pepernoten had, dus iedereen weer blij. Hierna zijn we overgegaan op de surprises, en wat waren dat leuke dingen geworden! Iedereen had er volgens mij heel erg zijn best op gedaan en ook de gedichten waren allemaal erg goed gelukt. Het was een erg geslaagde dag.

Floor