De broodbakles

09-11-2017 | 2017 - 2018

Vandaag heb ik voor het eerst in mijn leven zelf brood gebakken. Ik heb het nog niet helemaal onder de knie, maar oefening baart kunst zeg ik dan maar. Het is nog best een ingewikkelde procedure, met al dat draaien en slaan, maar ik vind het wel heel leuk om te doen. De broden die tot nu toe gebakken zijn, zijn echt super lekker, en het leuke is dat we later (als we het goed kunnen) ook mogen gaan experimenteren! Dan kun je er bijv. rozijnen, kaas en ui, of olijven in doen. We mogen zelfs nu al een beetje experimenteren met het mixen van de bloem en de juiste structuur en manier vinden. Koken in het algemeen vind ik hier veel leuker dan thuis trouwens. Aardappels snijden vind ik bijvoorbeeld echt geweldig. Met wat muziek erbij, super ontspannend. Voor mij is het koken dus één grote therapeutische sessie.

Lara