De grote chaos

01-11-2017 | 2017 - 2018

Vandaag is alweer dag twaalf van School at Sea en het avontuur is alles wat ik ervan verwacht had en meer. In deze anderhalve week is er al zoveel gebeurd, van wasbakken die verstopt zijn met zeeziekte-overblijfselen tot dolfijnen die met de boot meezwemmen.

Vandaag was de grote schoonmaak op het schip, maar je kan ook wel de grote chaos zeggen. We moesten alle hoekjes en gaatjes van het schip opruimen en schoonmaken en dat is echt SUUUPPERR veel werk. Zeker als je met 34 rommelige pubers in een kleine ruimte leeft.

Het hoogtepunt van de dag was toch echt wel de lunch. We aten, tromgeroffel…………….. spaghetti carbonara. YESYESYES! Mijn lievelingseten. Ik had me op het ergste ingesteld etenstechnisch en tot nu toe viel het een beetje tegen tot op de dag van vandaag. Op deze lunch kan ik weer maanden vooruit en heb ik weer energie voor tien. Tijdens mijn nachtwacht (van 22:00 tot 01:00) stond ik grotendeels van de tijd op de uitkijk. Het was een prachtige nacht. Ik keek uit over het glinsterende water met de wind in de haren en zo hier een daar kwam er een dolfijntje boven. Wat heb ik toch een zwaar leven.

Fien D