Geven en ontvangen

31-10-2017 | 2017 - 2018

Vandaag heb ik weer wat geleerd. Het was vandaag ‘’Halloween”. Dit werd niet heel uitgebreid gevierd, alleen er waren wel door wat enthousiaste kinderen spookjes en gestrikte knuffels opgehangen. Dit vond ik leuk bedacht. Nu ik bezig ben deze blog te schrijven bedenk ik me dat ik eigenlijk even naar hen toe had moeten gaan om te zeggen dat ik dit echt leuk bedacht vond. Waarom ik dit zo jammer vind, is omdat ik me voordat ik meeging met School at Sea had voorgenomen dit juist wel te doen, complimenten te geven. Dit had ik mij voorgenomen omdat ik denk dat alles hier aan boord is gebaseerd op geven en ontvangen. Het is volgens mij dus ook zeer belangrijk het wel te benoemen als je wat goed doet, want ik denk dat de kans dan ook groter is dat ik dan leuke reacties terug zal krijgen. Mijn voornemen voor de rest van de reis is dan ook om te benoemen wat anderen goed doen. Dus ik denk dat ik dan nu maar even ga zeggen dat ik de Halloweenversieringen leuk bedacht vond!

Fien B