De laatste voorbereidingen

26-10-2017 | 2017 - 2018

Vandaag gaan we weg uit het dok bij IJmuiden, terug naar Amsterdam. Maar eerst moeten we vijf ton aan eten binnen laden zoals de drie koeien Brenda, Berta en Paula. Er word heel wat georganiseerd om alles een plekje te geven in het schip. De meeste plek is er in de banken. Als het daar niet in past, dan hebben we nog plek in de kruipruimte. Die naam is er om een reden, dat merk je wanneer je wel wanneer je er op je buik ligt. Jelle (de kok) was helemaal in zijn element. Hij straalde van al het eten dat hij voorbij zag komen. We hebben 312 liter sinaasappelsap binnengehaald en ongeveer hetzelfde aantal liters appelsap. We hebben zelfs nog plek over. Als je net klaar bent en even rust wil, komt Paul aan met een schrobber. Dan weet je al hoe laat het is. We moeten het dek schrobben. Wat een rot klus. Na een uur schrobben is het eindelijk iets waarvan je kan zeggen dat het schoon is. Als we weer in Amsterdam aankomen staat er nog een busje met de laatste etenswaren. Nog even op je tanden bijten en dan lekker slapen.

Cas