De eerste vaart (op land)

25-10-2017 | 2017 - 2018

Vanochtend heel vroeg (rond kwart voor 5) begon de boordschroef te draaien, wat een enorme herrie maakt dat ding! Vooral als je lekker in je hut slaapt die er vlak boven ligt…. Het geluid was echt kneiterhard en alles begon te trillen wat stiekem best vet was. Gelukkig was ik niet de enige die wakker was geworden want om 5 uur stond iedereen al boven op het voordek. We voeren Amsterdam uit richting IJmuiden en wat een heerlijk gevoel was de eerste vaart! Het was nog erg donker en heel erg koud aan dek door de wind wat heel gezellig was want iedereen was er vet dichtbij. Toen we in IJmuiden waren aangekomen werden we met het hele schip op de werf gehesen! Echt supervet zag het er uit. Iedereen was nog aan boord op moment van hijsen en er was geen stroom tijdens het takelen. Vervolgens kwam AL HET ETEN VAN DE KEUKEN. Ik heb nog NOOIT zoveel eten gezien! We moesten bloemzakken de trappen op hijsen en ze vervolgens in de kruipruimte brengen waar ik twee en een half uur in ben geweest… bij nader inzien was het visruim (zo genoemd, ook wel de kelder van het schip) toch wel wat kleiner dan ik in eerste instantie had verwacht want mijn buik schaafde langzaam over het ruwe beton (oepssieee).

Caïa