Fitness in Amsterdam

24-10-2017 | 2017 - 2018

Vandaag werden we in twee groepen verdeeld. De ene groep bleef aan boord om een enquête voor een onderzoek in te vullen en de andere groep moest sportoefeningen bedenken en uitvoeren in Amsterdam.

Ik zat in de groep die als eerste was gaan sporten. Eerst liepen we om een groot magazijn heen naar een soort afgelegen parkeerplaats wat daarachter ligt. Daar gingen we een spelletje spelen wat we aan boord ook zouden kunnen doen om fit te blijven (want ja, zoveel beweging krijgen we nou ook weer niet aan boord): we moesten elkaar of op de schouder of op de knie tikken. Wanneer je was geraakt door je tegenstander moest je in de lucht springen.

Het volgende spelletje was dat we met je rug tegen iemand anders moest gaan duwen en dan proberen een squat te maken. We moesten proberen om dit zo vaak mogelijk te doen.

Daarna liepen we door naar een bouwplaats, waar we slingertikkertje gingen spelen. Daar ging het soms helemaal mis omdat iedereen uit elkaar werd getrokken. Maar aan het einde hebben we toch iedereen kunnen aftikken. Toen we daar klaar waren zijn we naar de studentengebouwen gelopen. Daar gingen we met elkaar op de rug naar de overkant rennen, als een soort estafette. Sommige mensen hadden geluk en konden iemand van hun eigen gewicht (of lichter) dragen, maar soms moest een heel klein persoon een heel groot iemand dragen. Af en toe ware mensen te snel aan het rennen en dan vielen ze voorover. Gelukkig is er niemand (voor zover ik weet) gewond geraakt.

Uiteindelijk was het helaas weer tijd om terug te gaan naar het schip.

Anouk