Lieve nieuwe SaS’er

21-10-2017 | 2017 - 2018

Op dit moment, 365 dagen geleden, was ik net drie dagen daarvoor aan mijn grootste droom begonnen. Die eerste week op het schip wat ik nu mijn thuis kan noemen was de start van het beste avontuur van mijn leven.

Een avontuur waarbij het zien van dolfijnen bijna doodnormaal was, waarbij ik heb gesnorkeld in het mooiste, blauwste en helderste water wat ik ooit gezien heb (Playa Larga, Cuba) en waar ik mijn haar heb geknipt in een land waarvan ik de taal niet sprak. Een avontuur waar ik heb leren zeilen, op een driemaster welteverstaan, en mezelf zelfs vier volledige dagen “stuurman” heb mogen noemen. In zes maanden ben ik zelfstandiger en misschien zelfs een stukje volwassener geworden (al is daar volgens mij niet veel van te merken) en heb ik leren koken tijdens de vermoeiende, maar zo ontzettend leuke keukendienstdagen.

Ik heb geleerd dat risico’s het leven leuk maken, dat goede beslissingen uit het hart komen en dat brutale mensen over de wereld heersen (@Wouter en @Pim).
Ik heb in deze reis zo ontzettend veel gezien, beleefd en geleerd, en dat zal altijd bij me blijven.
Alle prachtige plekken, zonsondergangen alsof ze uit sprookjes kwamen, wonderlijke nachtelijke sterrenhemels, zal ik nooit vergeten.

Jullie beginnen over twee dagen aan de reis die voor mij het beste is wat me ooit is overkomen. Probeer zoveel mogelijk te genieten. Niet alles hoeft perfect te gaan om het geweldig te hebben. Maak foto’s, filmpjes, verzamel zand en schelpen en allemaal andere kleine papiertjes, verpakkinkjes en briefjes waarvan jij het ze waard vindt om te bewaren. Schrijf zoveel mogelijk dingen op en neem er elke dag of week de tijd voor, je vergeet details sneller dan je denkt.

Ik wens jullie zo ontzettend veel plezier deze komende zes maanden. Sla alles wat je tijdens deze reis ziet op, draag het met je mee, en in je hart zal je altijd thuis zijn.

X Isa