The wedding

09-02-2017 | 2016 – 2017

(*dit blog is door Thore, onze Duitstalige leerling in het Nederlands geschreven.)
Op de negende dag van de februari hebben zich veel rare dinge afgespeld. Over een van deze gekke gebeurtenissen ga ik jullie vertellen. Het gebuurde in de avond van de negende februari. Een kleine groep mensen is al de heel dag bezig. Maar niemand weet waarom. Het is iets met veel zoetstof, iets met een melodie en mensen beginnen netjes aangekleed te zijn.
‘s Avonds dan begint de mooie verhaal . Bij het avondeten al wordt Marry you van Bruno Mars afgespeld. Een kleine hint op dat wat volgt. Het woord aan de bel getrokken. Normaal geen reden lol te hebben (meestal wordt er aan de bel getrokken als er iets mis is, red.), maar ik denk deze keer is het iets anders. Bouten aangekomen sollen wij ons in rijtjes links en rechts van een middenpad opstellen. Met de gezicht na het kantoortje. Waar Alex al heel waardig voor staat en wij nu op iets of iemand wachtten. En iemand kwam. Het was onze kapitein, in zwarte shirt en shorts en met een ondeugende lach op zijn gezicht. Hij stond nu met Alexander links en Jelle rechts voor de groep en het zag er uit als dat hij ook niet wist wat nu gaat gebeuren. Maar het is toch heel duidelijk wat gebeurt. Wij hebben voor de afscheid van Jet een huwelijksceremonie gepland. Nu met harde applaus kwam Jet op het middendek. Zij ging tussen onze opstelling door en stond nu naast Alexander. Alexander, onze priester, hat nu op zijn rechte Sam en op zijn linke Jet.
Maar wat is een huwelijksceremonie zonder ring. Er was geen ring aan bord, dus hebben wij de wifecatcher gejat en nu kwam Amelia daarmee op en kussen voor. Sam stekte nu Jet de wifecatcher op de fingeer en take me to church kwam oud de speakers. Nu begon iedereen met elkaar te dansen.
Na een stuc van vijf minuutjes dan worde de muziek weer zachter, er was toch noch iets me zoetstof, of niet? Jaa natuurlijk, het banketbakerteam om Olivia en Giulia haten nog tart gebakken voor onze vers getrouwde bemanningsleden. Drie lage tart, met aardbeitje en veel slagroom. En feest voor iedereens lichaam. Ik hoorde feest? Ja na het eten van deze kalorienbombe, moeste het toch weer afgedanst worden. Ja op de Regina houden wij van feestjes!

THORE