Drugspuppy

08-02-2017 | 2016 – 2017

Eindelijk is het moment daar, we varen de haven van Cuba binnen. Iedereen is in spanning: wordt het schip goedgekeurd, mogen we Cuba binnen? Er is tot diep in de nacht schoongemaakt, maar was dat genoeg? ‘s Ochtends voeren we de haven binnen en legden aan bij de douane. Er kwamen verschillende autoriteiten aan boord. Eerst moesten we allemaal met ons visum en paspoort op zak naar het kantoortje van de douane. Eenmaal binnen werd er een face-check gedaan, een foto gemaakt en werd het visum in je paspoort geplakt. Vervolgens kwam er een dokter aan boord. We moesten allemaal op een rijtje gaan staan en om de beurt langs de dokter lopen. De dokter richtte met een laser gun op ons voorhoofd en mat zo ieders temperatuur. Ondertussen werden ook de papieren van het schip gecheckt. Toen er werd verteld dat de drugshond eraan kwam, ontstond er toch een beetje spanning. Maar toen de twee douane mannen aankwamen lopen met een schattige puppy aan hun zijde, was dat ook snel weer weg. De drugspuppy legde vrolijk een rondje af over het schip en alles was in orde. We mochten door varen, we mochten Cuba binnen!

Thibault