Puntjes op de i voor eigen reis Cuba

10-02-2017 | 2016 – 2017

De eerste dag van de Eigen Reis in Cuba en iedereen is in rep en roer. Nog de laatste spullen pakken, backpacks op de kant sjouwen en het groepsgeld ontvangen om dat vervolgens te verdelen over de groep. Kortom, nog de laatste puntjes op de i zetten voor één van de hoogtepunten van de deze zes maanden. Voor de Eigen Reis is iedereen in vier groepen verdeeld en iedere groep heeft een begeleider. Het concept is dat de leerlingen alles bepalen en dat de begeleider er is om in te grijpen als het gevaarlijk wordt. Je wordt dus praktisch gezien van het schip af gezet voor een week en je zoekt het maar uit. Dat klinkt een beetje ruw, maar eigenlijk is het super gaaf, zoals we hebben gemerkt bij de Eigen Reis op Panama. Je leert er veel nieuwe dingen bij en beseft je dat je die week gewoon overleeft (met het lage budget) en nog leuke dingen doet ook. Dus daar ging ieder groepje zijn eigen weg door Cuba om vervolgens over een week weer terug te komen met een hele hoop coole, indrukwekkende, gave en nieuwe ervaringen en verhalen.

VEERLE