Toetsen maken

31-01-2017 | 2016 – 2017

Zenuwachtig loop je de huttentrap op, de salon door en het dek over, tot je aankomt bij het kantoortje. Zachtjes klop je op de deur en loop je naar binnen, dan tref je Pascal aan die geconcentreerd aan het werk is. Vervolgens vraag je, een beetje onzeker, om je toets. De toetsenbak gaat open, het ‘School at Sea’ toetsenpapier komt tevoorschijn en je toets kan beginnen.

In theorie worden de toetsen gemaakt in het kantoortje, maar omdat het daar klein is en je daar heel snel zeeziek wordt, maak ik mijn toetsen meestal op het midden dek. Vandaag waren er veel te veel golven, dus ging ik in de salon zitten. Om mij heen gebeurde er van alles: de keukendienst had stress want de golven maakten het hen niet gemakkelijk. Bij elke golf hoorde je pannen op de grond vallen en zag je het eten door de lucht vliegen. Ook de gist, die achterin de salon staat, vloog door de lucht heen en viel vervolgens op de grond. Dit veroorzaakte veel onrust en de onprettige geur van gist werd verspreid door de salon, gelukkig was dit snel opgeruimd en kon ik in alle rust verder met mijn toets.

En dan is eindelijk het moment daar, je hebt de laatste vraag beantwoord, je naam opgeschreven en gecontroleerd of je alles hebt ingevuld. Een stuk relaxter loop je terug naar het kantoortje, je geeft toets terug aan Pascal, de toetsenbak gaat weer open, het ‘School at Sea’ toetsenpapier verdwijnt weer. Je loopt het dek weer over, de huttentrap af en gaat weer verder met de dagelijkse bezigheden.

Maud