Een kijk in het leven van een puts

13-01-2017 | 2016 – 2017

Een heerlijke ochtend daar begint het normaal altijd mee, vandaag ook. Alleen is het niet een fijne ochtend voor de puts. De wc’s spoelen niet meer door. Dat betekent dus voor hem dat er om de minuut een chagrijnige puber komt aan gelopen. Om hem het ijskoude water in te gooien en hem dan 5 minuten te laten zwemmen want hij heeft geen zin om zijn best te doen. En dan als beloning een mooie kijk op de fijn geperste trofeetjes.
Na het middag eten, dat soms echt heerlijk ruikt, komt de 1-5 wacht aan gelopen en pakken hem op en gooien hem weer het water in. Gelukkig voor hem is het maar kort, want de wacht is heel effectief bezig. Helaas voor hem werd hij er meerdere keren achter elkaar in gegooid. Niet goed voor hem, daar word je toch verkouden van. Koud en warm, koud en warm, koud en warm enz.
Opeens doet een geratel de hele boot schudden. Iedereen staat als een man op: het is de vislijn! En hij denkt meteen, nee hè dat moet ik straks dan weer opruimen. Later, na het schoonmaken, ziet hij de vis in de goot van de boot liggen en denkt, ben ik blij dat ik vast zit aan de pin. Want meestal als dat niet zo is ligt hij daar.
En dan de laatste puber komt nog langs om een keer te putsen. Maar helaas wat wel vaker gebeurd is. De puber is moe en let niet op. Hij gooit de emmer overboord en bedenkt te laat dat hij het touw niet vast heeft. De puts wordt nooit meer gezien en de geschokte puber druipt in stilte af zijn bed in.

Geobserveerd door Alexander

*een puts is een emmer aan een touw, die op een schip wordt gebruikt om water te scheppen.