De spanning is te snijden – survival

10-01-2017 | 2016 – 2017

Ze zijn er klaar voor, de leerlingen van het zesde jaar School at Sea gaan een nieuw onderdeel in hun reis uitproberen; survivallen op één van de San Blas Eilanden. Drie dagen en twee nachten op een tropisch eiland vol kokosnoten. Hangmat ingepakt, muggen spray mee en op naar een nieuwe avontuur.

In de ochtend wordt het schip opgeruimd en de tassen gepakt. Het is een drukte van jewelste. De paklijst, die gezamenlijk de avond ervoor is opgesteld, wordt nauwkeurig na gelopen. Met een basispakket van rijst, bonen, meel en melkpoeder staat het team een ware uitdaging te wachten op het eiland. Met vragen als ‘welke vislijnen moeten we mee voor welke vis’, ‘zou er kreeft op het eiland leven’ en ‘hoeveel kokosnoten denk jij dat je op een dag op kunt’ zoemt het rond op de Regina Maris. En ook al dromen Guus en Pim van een geweldige visvangst, toch zet het keukenteam een goed gevulde pasta met salade op tafel voor de eerste dinghy naar het eiland vertrekt.

Vanaf het dek zwaaien we ze uit, de eerste Dinghy vertrekt. Ik roep ze nog een quote na uit de film de Gladiator en hoop dat ze een geweldige tijd gaan hebben. Natuurlijk heb ik de verrekijker al in de aanslag om ons eigen Robinson eiland op de voet te kunnen volgen. Op de Regina Maris heb je echt geen tv nodig. Wij maken onze eigen serie.

Jet (stuurman)